Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Słaboszów Wypożyczalnia
(4)
Autor
Kwiecień-Maniewska Olga
(2)
Chattman Lauren
(1)
Czyrynda-Koleda Magdalena
(1)
Elliot Marion
(1)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(1)
Kocięcka Karolina
(1)
Lepard Dan
(1)
Stromkie-Złomaniec Monika
(1)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(1)
Whittington Richard (1958- )
(1)
Williams Peter
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Chleb
(1)
Niemowlę
(1)
Papieroplastyka
(1)
Pieczywo
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Domowy wypiek chleba / Lauren Chattman ; [tł. Olga Kwiecień-Maniewska]. - Wyd. 2. - Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016. - 278, [1] s. : il. ; 24 cm.
Upiecz za każdym razem idealny bochenek! Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Lauren Chattman uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Jej wyczerpujący poradnik nawet najbardziej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swoich umiejętności domowego piekarza! - Poznaj tajniki pieczenia chleba dzięki podręcznikowi Lauren Chattman: - Kup najlepsze składniki na chleb, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. - Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa. - Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. - Poznaj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, obracanie, kształtowanie, wyrastanie i nacisnanie chleba - teraz zrobisz to jak zawodowy piekarz! Przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu: brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i wiele innych. Zrób idealny chleb od skórki aż do ostatniego okruszka!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Słaboszów Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ponad 120 pysznych przepisów na zdrowe posiłki dla dzieci w pierwszym roku życia! Bezpieczne wprowadzenie do bogatego świata smaków! Ta książka to zbiór kulinarnych inspiracji przygotowanych przez profesjonalne dietetyczki, by pierwsze 12 miesięcy życia dziecka upłynęło smacznie i zdrowo! Droga Mamo, drogi Tato! Z doświadczenia wiemy, jak wiele wątpliwości dotyczących żywienia niemowlęcia mają rodzice. Karmić naturalnie? Jeśli tak, to jak długo? Czy dziecko jest już gotowe na nowości i stały pokarm? Kiedy zacząć podawać mu produkty zawierające gluten? Czy tak małe dziecko może jeść orzechy i truskawki? A jeśli tak, to kiedy? Czy porcje są wystarczające i czy maleństwo się najada? Nie dajcie się zwariować! Polegajcie na swojej intuicji, a przede wszystkim wsłuchajcie się w potrzeby Waszego dziecka. Przyda się Wam też porządna porcja wiedzy oraz inspiracje, co i jak gotować – to wszystko znajdziecie w tym poradniku napisanym przez doświadczone dietetyczki! Książka zawiera: • Ponad 120 sprawdzonych przepisów i inspiracji na pyszne śniadania, obiady i kolacje oraz słodkie, ale zdrowe przekąski dla maluszka. • Najbardziej aktualny stan wiedzy o zasadach żywienia niemowląt i prawidłowym rozszerzaniu diety dziecka w 1. roku życia. • Najnowsze informacje o karmieniu piersią i karmieniu sztucznym. • Informacje o responsive feeding. • Rady, kiedy wprowadzać produkty o stałej konsystencji, produkty alergizujące, soki; jak często karmić dziecko; jaką porcję podawać; jak rozpoznać, czy dziecko się najadło. • Plus i minusy gotowych dań w słoiczkach oraz przygotowywanych samodzielnie. • Informacje na temat BLW i diety wegeteriańskiej u dziecka. Autorki książki – Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec – są specjalistkami do spraw żywienia, pracującymi na co dzień w poradni dietetycznej Dietosfera.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Słaboszów Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Craft workshop : papier-mch'e, 1998. Na okł. podtyt.: sztuka tworzenia z masy papierowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Słaboszów Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 72/77 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Słaboszów Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej