Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(4)
Branch
Słaboszów Wypożyczalnia
(4)
Author
Kwiecień-Maniewska Olga
(2)
Chattman Lauren
(1)
Czyrynda-Koleda Magdalena
(1)
Elliot Marion
(1)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(1)
Kocięcka Karolina
(1)
Lepard Dan
(1)
Stromkie-Złomaniec Monika
(1)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(1)
Whittington Richard (1958- )
(1)
Williams Peter
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Chleb
(1)
Niemowlę
(1)
Papieroplastyka
(1)
Pieczywo
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Genre/Form
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
4 results Filter
Book
In basket
Domowy wypiek chleba / Lauren Chattman ; [tł. Olga Kwiecień-Maniewska]. - Wyd. 2. - Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016. - 278, [1] s. : il. ; 24 cm.
Upiecz za każdym razem idealny bochenek! Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Lauren Chattman uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Jej wyczerpujący poradnik nawet najbardziej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swoich umiejętności domowego piekarza! - Poznaj tajniki pieczenia chleba dzięki podręcznikowi Lauren Chattman: - Kup najlepsze składniki na chleb, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. - Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa. - Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. - Poznaj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, obracanie, kształtowanie, wyrastanie i nacisnanie chleba - teraz zrobisz to jak zawodowy piekarz! Przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu: brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i wiele innych. Zrób idealny chleb od skórki aż do ostatniego okruszka!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Słaboszów Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Book
In basket
Ponad 120 pysznych przepisów na zdrowe posiłki dla dzieci w pierwszym roku życia! Bezpieczne wprowadzenie do bogatego świata smaków! Ta książka to zbiór kulinarnych inspiracji przygotowanych przez profesjonalne dietetyczki, by pierwsze 12 miesięcy życia dziecka upłynęło smacznie i zdrowo! Droga Mamo, drogi Tato! Z doświadczenia wiemy, jak wiele wątpliwości dotyczących żywienia niemowlęcia mają rodzice. Karmić naturalnie? Jeśli tak, to jak długo? Czy dziecko jest już gotowe na nowości i stały pokarm? Kiedy zacząć podawać mu produkty zawierające gluten? Czy tak małe dziecko może jeść orzechy i truskawki? A jeśli tak, to kiedy? Czy porcje są wystarczające i czy maleństwo się najada? Nie dajcie się zwariować! Polegajcie na swojej intuicji, a przede wszystkim wsłuchajcie się w potrzeby Waszego dziecka. Przyda się Wam też porządna porcja wiedzy oraz inspiracje, co i jak gotować – to wszystko znajdziecie w tym poradniku napisanym przez doświadczone dietetyczki! Książka zawiera: • Ponad 120 sprawdzonych przepisów i inspiracji na pyszne śniadania, obiady i kolacje oraz słodkie, ale zdrowe przekąski dla maluszka. • Najbardziej aktualny stan wiedzy o zasadach żywienia niemowląt i prawidłowym rozszerzaniu diety dziecka w 1. roku życia. • Najnowsze informacje o karmieniu piersią i karmieniu sztucznym. • Informacje o responsive feeding. • Rady, kiedy wprowadzać produkty o stałej konsystencji, produkty alergizujące, soki; jak często karmić dziecko; jaką porcję podawać; jak rozpoznać, czy dziecko się najadło. • Plus i minusy gotowych dań w słoiczkach oraz przygotowywanych samodzielnie. • Informacje na temat BLW i diety wegeteriańskiej u dziecka. Autorki książki – Magdalena Czyrynda-Koleda, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska i Monika Stromkie-Złomaniec – są specjalistkami do spraw żywienia, pracującymi na co dzień w poradni dietetycznej Dietosfera.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Słaboszów Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Tyt. oryg.: Craft workshop : papier-mch'e, 1998. Na okł. podtyt.: sztuka tworzenia z masy papierowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Słaboszów Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 72/77 (1 egz.)
Book
In basket
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Słaboszów Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again